top of page

Samtaler mellom menn

Vi i Praesentia har inngått i et mentorforløp med den Britiske psykoterapeuten Jerry Hyde, for å starte opp samtalegrupper for menn. Hydes "make me a man" grupper ble etablert i London for 23 år siden, og gruppepraksisen hans omtales som den største gruppepraksisen for menn i England.

Vi har stadig flere menn i samtaler. Tilbakemeldingene vi får er at dette er noe de skulle begynt med tidligere, det kunne spart dem for mye stress og ubehag. Ideen om at man som mann, skal krumme ryggen og bare gå på, er fortsatt ganske dominerende. I våre samtaler er vi opptatt av å sette menn i kontakt med den "uroen",  en form for stress, mange menn beskriver å kjenne på. Det som typisk skjer i kontakt med denne uroen, eller stresset, er at det iverksettes innarbeidede mønstre som over tid har stilnet uroen for en stakket stund.

 

Individuelle samtaler med en terapeut kan hjelpe langt på vei. Gruppesamtaler viser derimot bedre resultater. Det oppstår noe spesielt når menn kan komme sammen med andre menn og får erfare at det er flere som har det på samme måte.

Vi starter nå opp samtalegrupper etter Hydes modell, her i Bergen i begynnelsen av 2023

Send oss en melding om dette kunne være noe for deg. Eller meld deg på visningen vi skal ha av dokumentaren, som er laget om hans arbeid med disse gruppene i.

Ønsker du å se dokumentaren selv, finner du den i linken under. 

 https://vimeo.com/593832464

 

Nedenfor finner du traileren til dokumentaren.

bottom of page